Friday, April 3, 2009
Tuesday, March 31, 2009
تاريخچه آموزش شنا
براي نخستين بار برنامه هاي آموزشي شنا در قرن نوزدهم در بريتانياي كبير هم به منظور ورزش و هم در جهت گسترش نجات غريقي مورد استفاده قرار گرفتند. در ديگر نقاط اروپا نيز به تدريج از اين برنامه استفاده شد. در سال 1916 در كشور ايالات متحده آموزش شنا براي حرفه نجات غريقي تحت حمايت سازمان صليب سرخ آمريكا به اجرا در آمد. تمريناتي كه توسط شاخه هاي مختلف نيروهاي مسلح در طي جنگ هاي اول و دوم جهاني انجام گرفت ، در پيشرفت ورزش شنا تأثير به سزايي داشت. برپايي دوره هاي آموزش شنا كه تا حد آموزش به كودكان و خردسالان گسترش مي يافت توسط سازمان هاي اجتماعي،مدارس باز شد. تمرينات ابتدايي و ساده كه صرفاً در آن به شنا كردن تا حد ممكن تأكيد مي شد جاي خود را به تمرينات با فاصله و مكرر دادند. تمريني با فاصله متشكل از يك سري حركات شنا در مسافت هاي مساوي با وقت هاي استراحت برنامه ريزي شده . در تمرينات با فاصله آرام كه به منظور بالابردن ميزان استقامت شناگران است، زمان استراحت بيشتر از زمان شنا است. در تمرينات با فاصله سريع كه براي بالابردن سرعت شناگر مورد استفاده قرار مي گيرند به شناگر اجازه مي دهند كه بعد از شنا در زمان استراحت به وضعيت عادي تنفس و ضربان قلب خود باز گردد. پافشاري زياد بر برگزاري مسابقات بين المللي منجر به ساخته شدن استخرهاي 50 متري شد. ديگر امكاناتي كه باعث پيشرفت شنا هم در تمرين و هم در عرصه نمايش گرديدند شامل آب روهاي موج گير ، خطوط نشان دهنده است كه براي جلوگيري از بي نظمي در جريان مسابقه فراهم شد. از ديگر امكانات دوربين هاي جديد براي مطالعه و بررسي حركات در زير آب ، ساعت هاي بزرگ كه براي شناگران قابل مشاهده بودند و بالاخره ابزار الكتريكي زمان بندي است. بدين ترتيب از سال 1972 تمام ركوردها تا صدم ثانيه ثبت گرديده اند.
نگاهي به بازي كانوپلو
:
بازي كانوپلو را بسكتبال با قايق ، هندبال با قايق ، يا در كل و در شباهت بيشتر واتر پلو با قايق مينامند . اما نگاهي كلي به بازي :
بازي با نظارت 4 داور ، 2 داور اصلي ( داور 1) و( داور 2) ، داور هاي خط و با 2 تيم با 8 بازيكن كه 5 بازيكن اصلي و 3 بازيكن ذخيره شروع مي شود . تايم بازي دو نيمه 10 دقيقه اي است . براي شروع قانوني بازي محل استقرار داورهاي اصلي در روبروي خط نيمه است و داور هاي خط در دو انتهاي زمين و با تايد دو داور خط حاكي بر اين كه 5 بازيكن كاملا در انتهاي زمين مستقرهستند و فرمان شروع بازي توسط داور يك با زدن سوت اعلام ميشود در اين هنگام دو بازيكن از دو طرف زمين با سرعت تمام به سمت توپي كه توسط داور 1 به وسط زمين انداخته مي شود هجوم ميآورند تا مالك آن شوند بازيكني كه اول به توپ برسد يا از نظر قانوني مالك آن شود به بازي ادامه مي دهند .
در روند بازي زماني كه توپ از دروازه يكي از تيم ها عبور كرد و از چهارچوب دروازه رد شود ويا با تور اصابت كرد آن زمان تيم زننده گل 1 گل از حريف جود پيشي گرفته است و درر پايان 20دقيقه كامل بازي تيمي كه گل بيشتر به ثمر رسانده بود برنده قانوني بازي است . اين بازي هم مانند ديگر بازي هاي ميداني ديگر داراي اوت ، كورنل ، خطا و حتي پنارتي مي باشد .
نرمش هاي قبل از شنا
ا1-ر ان پا (عضله چهار سر ران) كشيده شود
ا2-عضله هاي پشت پا ( تاندون يا زردپي آشيل
ا3- عضلات سه سر بازو و زير بغل وكتف
ا4- عضلات كمر- پشت ران – باسن – كمر
ا5-كشش در قسمت داخلي ران پا
ا6-عضلات شكم - كمر – پشت ران
ا7-عضلات سينه وكمر
ا8- سينه و سر سانه
ا9- سينه - شانه و كتف
Sunday, March 29, 2009
دومین آسیب شایع شنا
اسیب های شنا 1

اولین آسیب و شایعترین اسیب شنا درد شانه هست که در اثر شنای کرال سینه ایجاد میشه و بخاطر حرکتهای تکراریه زیاد و تا حدی استیل غلط شناست که با درست کردن استیل میشه پیشگیری کرد. مکانیسم این آسیب در واقع به دلیل در رفتگی سر دراز عضله 2 سر و برخوردهای مکرر اون با اکرومیونه. این یه تو ضیح کاملا مختصر در مورد اولین آسیب و مهمترین اسیب شنا بود. تو قسمتهای بعدی آسیبهای بعدیه شنارو میگم. نظر یادتون نره.
تاریخ پیدایش ورزش شنا و برنامه هاي پيش رو
سال هزار و سيصد و هشتاد و شش را بايد سالي پربار و افتخار آفرين براي رشته هاي شنا، شيرجه و واترپلو ايران لقب داد بطوري که موفقيت در رويدادهاي داخلي و بين المللي امسال نويد بخش روزهاي پرباري براي ورزشهاي آبي ايران دارد.
تکاپوي حضور در عرصه رقابت هاي بين المللي از نخستين روزهاي سال جديد با حضور 4 شناگر کشورمان در مسابقات شناي قهرماني جهان در ملبورن استراليا آغاز شد که همآوردي جوانان شناي ايران با قهرمانان نامدار جهان سنگ محک مناسبي براي ارزيابي جايگاه شناي ايران در سطح جهان بود. قرار گرفتن محمد عليرضايي شناگر اول کشورمان در رنکينگ جهاني و شکسته شدن دو رکورد ملي در بالاترين سطح از مسابقات شناي قهرماني جهان دستاوردهاي مهمي بود که نشان داد شناي ايران با وجود فاصله معني دار با شناي جهان، به مرز خودباوري و اعتماد به نفس لازم براي حضور در رقابتهاي بزرگ جهاني و المپيک و رقابت با تيم ها و شناگران صاحب نام جهان دست يافته است.
پنجمين دوره مسابقات واترپلو جام باشگاههاي آسيا در کويت و کسب عنوان نايب قهرماني تيم باشگاه نفت و گاز گچساران (قهرمان مسابقات ليگ برتر) در ميان شش تيم آسيايي، از آغاز سالي پربار در اين رشته نويد داد. تيم ملي جوان شده واترپلو تنها چند روز پس از اين مسابقات در نخستين دوره کاپ فينا در کويت دست به کار بزرگي زد و در حضور تيم هاي مطرح از قاره هاي مختلف جهان برسکوي سوم قرار گرفت تا نشان دهد واترپلو در مسير پيشرفت و مدال آوري در آسيا به جايگاهي در خور و ويژه دست يافته است .
در مهم ترين رويدادهاي داخلي سه ماهه اول سال نبايد از کنار ثبت 12 رکورد ملي در رده هاي سني زير 14 سال و 9 رکورد ملي در رده عموم نيز به سادگي گذشت که نشان از پويايي و بالندگي شناي کشور در رده هاي پايه و تأکيدي بر ارتقاء سطح کمي و کيفي شنا در رده سني پايه دارد.
برگزاري مجمع عمومي ساليانه فدراسيون شنا و ترسيم خط مشي و برنامه هاي سال جاري فدراسيون ديگر رويداد مهم سه ماهه اول سال بود. دستور رئيس سازمان تربيت بدني مبني بر موظف شدن استخرهاي سراسر کشور به تيمداري و ابلاغ سازمان در صدور مجوز تأسيس استخرهاي جديد زير نظر هيأت هاي شناي استانها ضمن فراهم شدن بستري مناسب براي رشد کمي شنا، در بخش سخت افزاري نيز مي تواند تحولي شگرف در توسعه شناي کشور فراهم کند.
سه ماهه دوم سال 86 براي ورزش کشور و فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو با موفقيت ها و افتخارآفريني هاي تازه اي در سطح بين المللي همراه بود.
تيم ملي واترپلو زير 18 سال کشورمان در پنجمين دوره مسابقات قهرماني رده هاي سني و عموم آسيا در اندونزي با اقتدار و براي دومين دوره پياپي بر سکوي قهرماني آسيا ايستاد تا بار ديگر شايستگي هاي جوانان مستعد واترپلو در عرصه رقابتهاي قاره اي ثابت شود .
تيم ملي شيرجه نيز در رقابتهاي قهرماني رده هاي سني و عموم آسيا موفق به کسب 2 مدال نقره و 5 برنز شد که "علي شکول" شيرجه روي جوان و با آتيه کشورمان به تنهايي به دو مدال نقره و يک برنز دست يافت و مدال آورترين ورزشکار کشورمان در اين مسابقات لقب گرفت .
همچنين ملي پوشان شناي کشورمان در مسابقات رده هاي سني عموم آسيا با يک مدال طلا، 4 نقره و 4برنز کارنامه درخشاني از خود برجاي گذاشتند ضمن اينکه "محمد عليرضايي" با کسب دومين مدال طلاي بازيها، رکورد 50 متر قورباغه اين مسابقات را به نام خود ثبت کرد.
ملي پوشان شنا در پايان اين مسابقات در مجموع 9 رکورد ايران در رده سني عموم و 11 رکورد رده هاي سني را بهبود بخشيدند که بيانگر حرکت روبه رشد و متحول شده شناي کشور است.
از ديگر رويدادهاي مهم سه ماهه دوم سال جاري حضور تيم واترپلو جوانان زير 20 سال در چهاردهمين دوره مسابقات واترپلو قهرماني جوانان جهان در شهر لانگ بيچ آمريکا بود. اين مسابقات تجربه مفيدي براي جوانان واترپلو کشورمان بود تا از هم آوري با قدرتهاي جهان به ره توشه اي ارزشمند و دستاوردهاي فني قابل اتکايي دست يابد.
نخستين المپياد ورزشي ايرانيان عرصه داخلي مهم و تأثير گذاري در ورزش کشور بود که رشته هاي شنا، شيرجه و واترپلو حضور پربار و همه جانبه اي در اين مسابقات داشتند تا تحرک و حرکتي نوين در اين سه رشته در سطح کشور ايجاد شود.
آغاز هفدهمين دوره ليگ برتر واترپلوي باشگاههاي کشور از نيمه شهريورماه نيز با حضور 11 تيم در دو گروه آغاز شد تا ماراتني جذاب و هيجان انگيز در سطح تيم هاي باشگاهي کشور آغاز شود .
سه ماهه سوم سال 86 براي فدراسيون شنا توام با خبرهاي خوش و اميدوار کننده اي در سطح بين المللي بود که هريک مي تواند سرفصل تازه اي براي سه رشته شنا ، شيرجه و واترپلو باشد .
قطعي شدن نخستين حضور واترپلو ايران درمسابقات انتخابي المپيک 2008 چين و شرکت در ليگ جهاني واترپلو دو عرصه رقابتي مهم جهاني است که بي شک شرکت درچنين ميادين بزرگي در رشد فني و کيفي واترپلو که ايستادن بر سکوي بازيهاي آسيايي 2010 گوانگجو را هدف گرفته است تاثير بسزايي خواهد داشت .
تيم ملي واترپلو به همراه قزاقستان درمسابقات انتخابي المپيک که اسفند ماه در شهر"ارادا" روماني برگزارمي شود، شرکت خواهد کرد . تيم کشورمان در اين رقابتها که در دو گروه شش تيمي برگزار مي شود با تيم هاي مکزيک، آلمان، ايتاليا ، کانادا و مقدونيه همگروه است و سه تيم برتر راهي المپيک پکن مي شوند.
اين تيم طي ماههاي ارديبهشت و خرداد سال آينده نيز در رقابتهاي ليگ جهاني با تيم هاي چين ، ژاپن ، استراليا و نيوزلند پيکار خواهد کرد تا ملي پوشان واترپلو کشورمان در کوران اين دو تورنمنت سنگنين با تيم هاي برتر و صاحب کلاس جهاني ، بر داشته هاي فني و کيفي خود بيفزايد .
اما مهمترين افتخار ورزشي براي شناي کشور در آبان ماه و در جريان دومين دوره بازيهاي داخل سالن آسيا در ماکائو براي کشورمان رقم خورد جائي که "محمد عليرضايي" در ششمين روز اين مسابقات نخستين مدال شناي ايران و کاروان ورزشي ايران را به گردن آويخت . تيم شناي کشورمان که براي نخستين بار در دو رشته مسافت کوتاه و فين سوئيمينگ در اين مسابقات شرکت کرد ، علاوه بر مدال طلاي عليرضايي با جابجايي 15 رکورد ملي کارنامه اي درخشان در اين مسابقات از خود برجاي گذاشت و به اين ترتيب اولين مدال طلاي آسيايي در تاريخ شناي کشورمان ثبت شد .
در بخش داخلي نيز برگزاري دو مرحله از پنجمين دوره ليگ برتر شنا طي ماههاي آبان و آذر با درخشش شناگران تيم ملي و بويژه "شاهين برادران" پرامتيازترين شناگر هر دو مرحله همراه بود .
در بخش بانوان نيز دومين دوره ليگ برتر شنا و ثبت 9 رکورد ملي از رشد نسبي بانوان شناگر کشور به لحاظ کمي و کيفي با تمام محدوديت ها و کمبود امکانات حکايت داشت .
شيرجه نيز در راستاي برنامه هاي توسعه اي و گسترش اين رشته در سطح کشور از سه ماهه سوم سال ، برنامه ريزي تازه اي را در جهت توسعه و تعميم اين رشته در کشور و حضور در ميادين مهم آسيايي و قاره اي آغاز کرد . تيم شيرجه کشورمان در آخرين روزهاي پاييز راهي اردوي تدارکاتي کويت شد تا زير نظر سرمربي چيني خود با پيگيري برنامه هاي تمريني ويژه و اختصاصي بتواند به افزايش مهارت هاي فني خود براي حضور در مسابقات و تورنمنت هاي قاره اي بپردازد .
مهمترين رويداد بين المللي سه ماهه چهارم سال 86 اعزام تيم ملي واترپلو به اردوي مجارستان و مسابقات انتخابي المپيک در روماني بود که با حضور تيم هاي مطرح و صاحب نام واترپلو جهان ، تجربه گرانبهايي براي تيم متحول شده واترپلو ايران تلقي مي شود .
قهرماني تيم واترپلو ايران توسعه کرج در هفدهمين دوره ليگ برتر واترپلو نيز مهمترين رويداد داخلي واترپلو سال بود ضمن اينکه تيم هاي نفت و گاز گچساران و دانشگاه آزاد ابهر جايگاههاي دوم و سوم اين فصل از رقابتها را به خود اختصاص دادند .
به هرحال شناي کشور با توجه به بضاعت و موجوديت خود تلاش بايسته اي در جهت افتخار آفريني در صحنه رويدادهاي داخلي و بين المللي داشته و تلاش مي کند همگام و همراه با ديگر بخش هاي ورزش در جهت اعتلاي نام و عزت ايران اسلامي گام بردارد و اميد مي رود اين تلاش در سال جاري در سايه مساعدت ها و حمايت هاي هميشگي سازمان تربيت بدني افق هاي تازه اي از موفقيت را براي سه رشته شنا ، شيرجه و واترپلو به ارمغان بياورد .
دومین کارگاه آموزشی مربیان نخبه
دومین کارگاه آموزشی مربیان نخبه شنای کشور، به منظور کسب گواهینامه سطح یک مربیگری طي روزهاي 25 و 26 آبان ماه به مدت دو روز در آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ( ايپنا)، این کلاس جهت بازآموزی و هماهنگی تمرینات شنای در استانها و با حضور بیش از 30 مربی از سراسر کشور برگزار شد.
بهرام پازوکی مسئول کمیته فنی شنای کشور در خصوص مربیان شرکت کننده در این کلاس گفت: پس از برگزاری مسابقات المپیاد ورزشی ایرانیان مربیانی که تیم های آنان موفق به کسب مقام تا رده دهم کشوری شدند به این کلاس دعوت شدند.
وی ادامه داد: به فواصل یک ماه 5 دوره دیگر از این کلاسها برگزار می شود که پس از پایان مربیانی که این دوره ها را با موفقیت به اتمام برسانند بالاترین گواهینامه سطح یک مربیگری کشور را کسب می نمایند.
پازوکی در ادامه در خصوص مباحث مورد بررسی در این کلاس گفت: مبانی تمرینات قدرتی، مهارتهای ذهنی در شنا، دوره بندی تمرینات قدرتی، مبانی بیومکانیک، مکانیک چهار شنا ، تقسیم بندی شناگران گروه های سنی و تمرینات آنان مباحثی است که توسط دکترخبازیان، خانم دکتر مختاری و بهرام پازوکی در اين دوره تدريس شد.
گفتنی است این دوره از سوی فدراسیون شنا و با همکاری آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک و کمیته ملی المپیک برگزار شده است.
نتايج مسابقات شنا- استخر (انفرادي ، تيمي) و استقامت - درياي عمان
كیهان هاشمی : رتبه هفتم 100 متر كرال سینه
كیارش حسینی ایستاده : رتبه هفتم 100 متر قورباغه
كراتين منوهيدرات Creatine monohydrate
اين نوع مكمل در بازار به صورت پودر، كپسول، قرص جويدني و قطره يافت مي شود. ولي در ايران اغلب به صورت پودر در بسته هاي 100 تا 1000 گرمي ديده مي شود. مقدار كراتين منوهيدرات موجود در يك قاشق پودر كراتين حدود 5 گرم مي باشد.
كراتين چيست؟
كراتين ماده اي است كه در بدن انسان در طي سوخت و ساز پروتئين توليد مي شود. اين ماده در غذاها و مكملهاي به همين نام وجود دارد.
كراتين منو هيدرات جهت افزايش ذخاير كراتين و كراتين فسفات (CP) بدن مصرف مي شود.
CP در بدن انسان از تركيب كراتين و فسفات توليد شده و همراه با آدرنالين تري فسفات (ATP) در بافت عضله ذخيره مي شود. در واقع CP در دسترس ترين و سريعترين منبع سوختي جايگزين ATP است.
ولي نقطه ضعف آن توانايي كم بدن در ذخيره اين ماده مي باشد. كراتين در بدن از سوختن پروتئينها و اسيدهاي آمينه ي آرژي نين، گليسين و متيونين بدست مي آيد. اين ماده بطور طبيعي در گوشت قرمز و ماهي يافت مي شود. هر يك كيلو گرم گوشت قرمز حدود 5 گرم كراتين دارد.
از عمده اثرات كراتين مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:
ا1- افزايش قدرت عضله
ا2- در فواصل بين تمرينات سنگين ورزشي بازسازي ذخاير انرژي را سرعت مي بخشد.
ا3- بدون افزايش چربي بدن، در افزايش توده عضلات بدن نقش قابل توجهي دارد.
ا4- ستانه بي هوازي را در بدن افزايش مي دهد.
5- در تمرينات ورزشي سرعتي و شديد، ضمن كاهش توليد اسيد لاكتيك، مانع از خستگي شده و مدت تمرين شديد را طولاني تر مي كند.
پس به طور كلي مي توان هنگام نياز به افزايش وزن و توده عضلات، افزايش قدرت و سرعت در حركات انفجاري و كمك به توليد ATP در بدن از اين ماده استفاده نمود.
مقدار مصرف كراتين :
اصولاً جهت نتيجه گيري كامل و صحيح لازم است مصرف كراتين را به دو مرحله ي بارگيري و نگهدارنده تقسيم كرد.
مدت مرحله بارگيري 5 روز است و مرحله نگهدارنده از روز ششم آغاز مي شود(قبل و بعد از تمرین مصرف شود). توصيه هاي مهم هنگام مصرف كراتين:
اگر در مرحله نگهدارنده وقفه اي 5 روزه يا بيشتر ايجاد شود، بايد مراحل بارگيري و نگهداري را مجدداً از اول شروع كنيد براي كسب نتيجه ايده آل بهتر است حداقل 6 ماه كراتين را مصرف كنيد.
كراتين زماني بهترين اثر را دارد كه همراه مواده قندي مصرف شود. هنگام استفاده از كراتين آب و مايعات به مقدار زياد بنوشيد در كنار مصرف كراتين مي توانيد از مكملهاي فولات، ويتامينهاي B6 و B12 نيز استفاده نماييد.
مكملهاي ديگر چون فسفاژن Phosphagen و فسفاژن اچ پي Phosphagen HP نيز دقيقاً مانند كراتين منو هيدرات عمل كرده و دستور مصرف و موارد استفاده آنها نيز مانند كراتين منوهيدرات مي باشد. فقط فسفاژن اچ پي را مي توان به طريقه ذيل نيز مصرف نمود:
5 روز اول روزانه 4 بار و هر بار يك پيمانه و بعد از 5 روز، روزانه 1 تا 2 بار هر بار يك پيمانه.
پروتئين :
پروتئين يکی از سه گروه اصلی مواد غذايی (کربوهیدرات، پروتئین، چربی) میباشد . این ماده عامل رشد و ساخت بافتهای عضلانی است.
نکته مهم آن است که بدن توانایی ذخیره پروتئین را برعکس چربیها و کربوهیدراتها که در بدن ذخیره میشوند، را ندارد و بایستی هر چند ساعت یکبار به بدن رسانده شود که این مسئله در مورد بدنسازان جدیتر میباشد.
پروتئین منابع مختلفی دارد که به طور کلی میتوان به دودسته گیاهی و جانوری تقسیم کرد. پروتئینهای گیاهی منابعی همچون سویا، عدس و ... دارد. اما منابع پروتئینهای حیوانی :وی، شیر(کازئین)، تخم مرغ(آلبومین)، گوشت(لاکتالبومین) و ... میباشد که در زیر به بحث درباره هر کدام میپردازیم:
پروتئین تخم مرغ)آلبومین):
پروتئین سفیده تخم مرغ یا آلبومین از پروتئینهای مهم و ارزشمند میان بدنسازان است که جهت بالا نرفتن سطح کلسترول از مصرف زرده آن خودداری کنید.
آلبومین پروتئینی است که درصد بالایی از اسیدآمینه های ضروری بدن را در بر دارد و همانطور که میدانید بدن قادر به ساخت اسیدآمینه های از منبع پروتئین نبوده و بایستی میزان مناسبی از انها در برنامه غذایی گنجانده شود.
آلبومین از زمان مصرف در حدود یک ساعت و نیم طول میکشد تا هضم شود به همین خاطر منبع مناسبی برای وعده های بعد از تمرین شناخته نمیشود.
پروتئین سویا:
برای بدنسازان منبع مناسب و مطمئنی به شمار نمیرود، چون:
هضم آن برای معده تا حدودی مشکل است./ ترکیبات اسیدآمینه آن زیاد جالب توجه نمیباشد .
اما این پروتئین خواص درمانی خارق العاده ای مخصوصا برای خانمها در بر دارد مانند کنترل فشار خون گرفته تا تنطیم هورمونها در بدن. در مردان نیز در درمان پروستات نقش دارد .
پروتئین شیر)کازئین):
ارزش و ترکیب اسیدآمینه های موجود در این منبع از پروتئین از پروتئین سویا بالاتر میباشد اما به آلبومین و وی نمیرسد. مدت زمان جذب و هضم آن هم در حدود 3 الی 4 ساعت میباشد .به همین خاطر بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب میباشد چون در طول خواب بدن با جذب آن نیاز پروتئینی خود را رفع میکند.
پروتئین ویWHEY:
بهترین و غنی ترین پروتئین برای بدنسازان میباشد و دارای مقادیر بالایی BCAA بوده و تعادل نیتروپنی را بالا میبرد. فعالیت زیستی با بیواولیبیتی این پروتئین در مقایسه با سایر پروتئینها بسیار بالا بوده و تقریبا 114 در نظر گرفته میشود.*(خاصیت زیستی آلبومین به عنوان کاملترین 100 میباشد)* این پروتئین دارای انواع گوناگونی از وی هیدرولیز شده تا وی ایزولیت دارد:
وی هیدرولیز شده(Whey Hydrolyzed):
پروتئینی است که تا حدود زیادی ساختمان پروتئینی آن تغییر شکل داده و ساختکان پروتئینی آن تغییر یافته است و اجزای زنجیره پروتئینی آن تجزیه شده است و این مسئله باعث شده تا بیشتر خواص بیولیژیکی خود را از دست بدهد. اما همچنان منبع خوبی برای تامین اسیدآمینه های بدن میباشد.
وی یونیزه شده(Whey Ion Exchange):
از لحاظ کیفیت بسیار بالاتر از هیدرولیز شده میباشد و میتوان گفت که با کیفیت ترین وی میباشد که در حالت اولترا فیلتر شده حاوی 90% پروتئین میباشد.
این پروتئین طی فرآیندهای خاص توانایی های بیولوژیکی پروتئین در آن افزایش یافته است.
وی میکروفیلتر شده(Whey Microfiltretion):
این پروتئین نیز نوع دیگری از وی بوده و از لحاظ کیفیت در رده دوم قرار دارد و کاملا برابر با کانستریت میباشد . در فرایتد تولید آن جهت بالا بردن درصد هضم و جذب این محصول از فیلترهای میکروسکوپی یا نانوفیلترها استفاده شده است.
وی کانستریت(Whey Concentrate):
نوعی پروتئین وی میباشد که دارای 80% پروتئین است و 20% بقیه را لاکتوز و چربی و مواد معدنی تشکیل میدهد و خواص بیولوژیکی آن بهتر از وی ایزوله شده میباشد اما از لحاظ ریکاوری هیچ تفاوتی با هم ندارند.
وی ایزوله شده:
همانطور که از اسم آن پیداست دارای 90%پروتئین و 10%رطوبت میباشد و بدون لاکتوز و چربی میباشد از این رو هضم آسانتری دارد. البته قیمت بیشتری هم دارد.
ورزش پرورش اندام به معني نوين و امروزي آن اگر چه قدمت چنداني نداشته و در طول چندين دهه اخير در دنيا پا گرفته و در سرتاسر دنيا گسترش يافته است اما اين ورزش و مشتقات آن اعم از قوي ترين مردان، مردان آهنين و وزنه برداري قدرتي که تلفيقي از وزنه برداري سنتي و پرورش اندام است مخصوصا در چندين سال اخير پيشرفت هاي شتاب زده و حيرت انگيزي را پشت سر گذاشته و به قول گفتني از سر حد عدم
تا به اقليم وجود اين همه راه آمده است
.
در صورتي که واقع بين باشيم و از حقايق مسلم و غير قابل انکار نيز قصد فرار نداشته باشيم بايد اذعان کرد که ورزش هاي قدرتي که امروزه از نظر تعدد ورزشکار و از نظر بسياري مسابقات و حتي از لحاظ محبوبيت عمومي حتي گوي سبقت را از ورزش اول دنيا يعني فوتبال نيز ربوده است سهم عمده اي از موفقيت خود را مديون کمپاني هاي داروسازي و مکمل سازي بوده است.شايد پر مصرف ترين داروها در ورزش هاي قدرتي را بتوان استروئيدها دانست. البته از اين مهم نيز نمي توان گذشت که افدرين نيز به عنوان سلطان چربي سوزهاي جهان عليرغم اينکه همچون استروئيدها در ليست داروهاي ممنوعه و خطرناک قرار داده شده است اما هنوز هم همچون استروئيدها، دارويي پرطرفدار و پر مصرف بوده و به فراواني نيز در بين ورزشکاران رشته هاي قدرتي مخصوصا پرورش اندام کاران مورد استفاده قرار مي گيرد. از ديگر فرآورده هاي پر مصرف در اين قبيل ورزش ها مي توان به هورمون انسولين و هورمون رشد انساني اشاره نمود که اين مواد و اين ترکيبات نيز همانند استروئيدها و افدرين در ليست سياه آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ قرار داشته و مصرف آنها نيز دوپينگ محسوب مي شود.اما در اين بين ترکيباتي نيز وجود دارند که امروزه نيز جاي خود را به خوبي در ورزش هاي قدرتي باز کرده اند و در سطح جهاني از آنها به عنوان مکمل ياد مي شود. امروزه انواع گوناگون و متنوعي از مکمل ها ساخته و به بازار عرضه شده است. اين دسته از ترکيبات را مي توان به گروه هاي عمده از قبيل مکمل هاي پروتئين، مکمل هاي ويتاميني، مکمل هاي حاوي اسيد هاي چرب ضروري و مفيد، مکمل هاي حاوي قندها و ... تقسيم بندي کرد. مکمل هاي ديگري نيز در اين بين يافت مي شوند که به هيچ يک از اين گروه ها تعلق نداشته و در نوع خود بي نظير و منحصر به فرد هستند. از اين قبيل مکمل ها مي توان به مکمل هاي کراتيني اشاره نمود.
Saturday, March 28, 2009
Friday, March 27, 2009
درباره تیم شنای دریانوردان ایران
دومين دوره مسابقات ورزشهاي آبي ارگانهاي دريايي كشور به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی ایران در بندر زيباي چابهار برگزار شد. تیم شنای اتحادیه دریانوردان ایران نیز برای اولین سال در قالب یك تیم چهار نفره در این مسابقات شركت كرد. حاصل این حضور كسب دو عنوان چهارمی یك پنجمی و دو هفتمی بود. با عنایت به اهمیت ابعاد